Vuoden 2021 kuulumisia ja iloista vappua!

711 x 400 ajankohtaiset kuva_iloista vappua1.5.2022

Näin vapun alla listasimme alle Opintokeskus Pekasuksen viimevuotista toimintaa ja arvatkaa mitä:  organisaatiomuutosten vuodesta huolimatta meillä oli myös opetuksen osalta aika vauhdikas vuosi.

Kaksien vaalien alla koulutimme niin verkossa kuin myös paikan päällä, opettajamme kehittivät koulutusten sisältöjä verkkoon ja lisäksi käsikirjoitimme ja julkaisimme peräti 11 koulutusvideota. Toiminnassa oli mukana kaikkiaan kahdeksan opettajaa ja kun nyt katson kulunutta vuotta ja mietin, miten esimerkiksi koronapandemia rajoituksineen on toimintaamme vaikuttanut, en voi muuta sanoa kuin; iso kiitos ja peukku teille Pekasuksen opettajat sekä opiskelijat! 

Poimin vuoden 2021 toimintakertomuksesta muutamia kohtia, jotka erityisesti ilahduttivat minua ja tässä ne ovat:

  1. Pekasuksen koulutustoiminta tavoitti vuoden 2021 aikana peräti 1 400 opiskelijaa, mikä on 30 % enemmän kuin edellisenä vuonna. Uusilla opetusaineilla ja verkkokoulutuksen kehittämisellä on siis vaikutusta.
  2. Yli 40 % opiskelijoista osallistui Perussuomalaisten järjestötoiminnan koulutukseen. On hienoa, että te perussuomalaiset kaksien vaalien alla löysitte vielä intoa opiskella, nostan tälle isosti peukkua!
  3. Lisäksi Seinäjoella lähes 100 perussuomalaista osallistui yhteisiin lähikoulutuksiimme puoluekokouksen alla. Vastaavia tilaisuuksia tarvitsemme lisää myös tulevaisuudessa, sillä tapahtumat olivat mitä onnistuneimmat.
  4. Peräti 53 % koulutuksistamme onnistuttiin siirtämään vuoden aikana hienosti verkkoon, tästä iso kiitos opettajillemme ponnistuksistanne!
  5. Loppuvuodesta lähdimme mukaan myös Opintokeskukset ry:n projektiin, jossa kehitetään yhdistysten hallituksen jäsenille suunnattua täsmäkoulutusta. Pysy kuulolla, sillä tämän tiimoilta käynnistyy vielä pilottikoulutuksemme aivan kesän kynnyksellä.

Ja vielä muutama sana kaikesta vuoden aikana tehdystä: tämän kaiken ja paljon muuta koordinoi tai toteutti Opintokeskus Pekasuksen kaksi sivutoimista työntekijää, josta iso kiitos teille panoksestanne – olette tärkeitä!

Ja ihan lopuksi koko Pekasuksen väki lähettää kiitoksen teille kaikille 1 400 opiskelijallemme sekä sidosryhmäläisellemme, jotka olette monin tavoin tukeneet ja kannustaneet toimintaamme. On hienoa, että olette löytäneet aikaa arjestanne olla mukana ja opiskella Pekasuksessa sekä oppia ja onnistua yhdessä, ja siten kehittää niin Pekasuksen toimintaa kuin myös itseänne. Haasteita täynnä olleesta vuodesta huolimatta kulunut vuosi tuloksineen ilahduttaa minua ja luo vahvaa uskoa tulevaisuuteen!

Iloista vappua kaikille!

Arto Luukkanen
Pekasuksen rehtori ja PS:n puoluesihteeri