Opetustarjonta

Opintokeskus Pekasus järjestää koulutuksia puolueen yhdistyksille ja perussuomalaisille aktiiveille ympäri Suomea.

Koulutusten sisällöt, ilmoittautumisohjeet ja tarkemmat tiedot löydät koulutuksen ilmoituksesta.

Katso ajankohtaiset koulutuksemme löydät Pekasuksen etusivulta – tervetuloa mukaan!

1. Poliittinen vaikuttaminen -koulutus

Opettaja: Riikka Purra
Puhelin: 040 547 7703
Sähköposti: riikka.purra@perussuomalaiset.fi

2. Yhdistystehtävät haltuun -koulutus

Opettaja: Niilo Kärki
Puhelin: 040 647 2331
Sähköposti: niiloej@gmail.com

3. Laki ja sääntöasiat -koulutus

Opettaja: Lasse Lehtinen
Puhelin: 0500 704 956
Sähköposti: lasse.lehtinen@pekasus.fi

4. Yhdistyksen taloushallinto -koulutus

Opettaja: Auli Kangasmäki
Puhelin: 040 5569 159
Sähköposti: auli.kangasmaki@kolumbus.fi

5. Viestintä ja markkinointi somessa -koulutus

Opettaja: Suvi Karhu
Puhelin: 041 437 5635
Sähköposti: suvi@suvikarhu.fi

6. Paranna näkyvyyttä somessa  ja esiintymiskoulutus

Opettaja: Sebastian Tynkkynen
Puhelin: 040 417 2745
Sähköposti: sebastian.tynkkynen@gmail.com

7. Media- ja viestintäkoulutus yhdistyksen nettisivuvastaaville

Opettaja: Jaana Vesterinen-Prähky
Puhelin: 040 661 6919
Sähköposti: jaana.vesterinen-prahky@perussuomalaiset.fi


 

1. Poliittinen vaikuttaminen -koulutus

Poliittinen vaikuttaminen on prosessi, johon toimintamekanismien tunteminen ei aina ole helppoa. Siksi niin uuden, kuin myös pidempäänkin mukana olleen perussuomalaisen on hyvä aika ajoin hyvä päivittää osaamistaan.

2. Yhdistystehtävät haltuun -koulutus

Piiri- ja paikallisyhdistystoimijoille kohdennettu koulutus, siitä miten yhdistyksen arkipäivän asiat saadaan rullaamaan. Koulutus sopii niin jo pitkään mukana olleille, kuin myös uusille aktiiveille. Koulutukseen liittyy  yhdistyksen toiminnan  ohjaamista esimerkiksi seuraavilta alueilta: kokouskäytännöt/asiakirjat,  hallituksen toiminta ja roolit/asiakirjat/yhdistyksen verkkosivut ja viestintä,  piiri, paikallisyhdistys, valtuustoryhmä yhteistoiminta ja vaaleihin valmistautuminen/toimenpiteet.

3. Laki ja sääntöasiat -koulutus

Erittäin hyödyllisiä  täsmäkoulutuksia kaikille perussuomalaisille laki- ja sääntöasioista sekä voimassaolevista laeista.

4. Yhdistyksen taloushallinto -koulutus

Ajantasaista tietoa yhdistysten  taloudenhoitajille ja yhdistyksen aktiiveille jäsenille. Koulutuksessa käydään läpi keskeisimmät yhdistyksen taloushallinnon ja taloudenhoidon perusteet, kirjanpidon ylläpito,  toimintaan liittyvä päätöksenteko, rahaliikenne ja taloudenhoitajan sekä yhdistyksen toiminta. Kirjanpidon koulutus toteutetaan yhdistys tai pari yhdessä tehden esimerkiksi edellisen vuoden kirjanpitoa käsitellen.

5. Viestintä ja markkinointi somessa -koulutus

Sosiaalisesta mediasta eli somesta on muodostunut merkittävä osa polittiista viestintäkulttuuriamme niin   järjestötoiminnassa kuin myös luottamustehtävissä toimiville. Lisäksi somen hyödyntäminen on tullut olennaiseksi osaksi yhdistysten ja järjestöorganisaation markkinointia. Koulutuksen aikana käydään läpi erityisesti Facebookia, mutta myös muita sosiaalisen median kanavia. Lisäksi järjestetään erillistä video-koulutusta, jonka aikana opetellaan niksit hyvien videoiden tekemiseen. Some-koulutukset on suunnattu ennen kaikkea   vaaliehdokkaille sekä organisaatiossamme viestinnästä ja markkinoinnista vastaaville tai niiden parissa toimiville henkilöille sekä muille, jotka haluavat laajentaa osaamistaan sosiaalisen median alueella.

6. Paranna näkyvyyttä somessa ja esiintymiskoulutus

Miten parannetaan näkyvyyttä some-julkaisulla. Koulutus keskittyy käytännön harjoitusten kautta some-julkaisun näkyvyyden ja vaikuttavuuden lisäämiseen.  Some-koulutukset on suunnattu ennen kaikkea   organisaatiossamme viestinnästä ja markkinoinnista vastaaville tai niiden parissa toimiville henkilöille sekä muille, jotka haluavat laajentaa osaamistaan sosiaalisen median alueella. Esiintymistaidon koulutus tarjoaa konkreettiset työkalut, joiden avulla opit suunnittelemaan toimivia esityksiä, viestimään vakuuttavasti ja esiintymään luontevasti.

7. Media- ja viestintäkoulutus yhdistyksen netti- ja yhdistyssivuvastaaville

Media- ja viestintäkoulutusta yhdistyksen nettisivuista ja somekanavista vastaaville, jotta yhdistyssivut ovat entistäkin kiinnostavammat, informatiivisemmät ja  selkeämmät. Lähde rohkeasti oppimaan uutta ja päivittämään tietoja sekä taitoja lisää ajan tasalle.

Huomioi: koulutukseen osallistujilla olisi hyvä olla oman yhdistyksen sivujen päivittämistä varten oma PS-Tunnus, johon yhdistyksen nettisivujen hallinta on liitetty. Käyttäjäoikeudet yhdistyksen nettivastaavan PS-Tunnukseen voi pyytää osoitteesta: tuki@perussuomalaiset.fi

Koulutus sopii kaikille ja eritasoisille yhdistyssivuvastaaville ja myös sellaisille, jotka harkitsevat tämän tehtävän vastaanottamista.

Koulutukseen tullessa:

Jos mahdollista, otathan mukaan oman tietokoneen, tabletin tai älypuhelimen, jotta voit tehdä myös käytännön harjoituksia. Koulutus on kuitenkin workshop-tyyppistä, joten ilman konettakin pärjää. Ota mukaan omat muistiinpanovälineet. Koulutus on tarkoitettu perussuomalaisille jäsenille ja toimijoille.